Tokina 28-70 2.8 ZA ILE

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AGO
    Początki nałogu
    • 2005
    • 351

Tokina 28-70 2.8 ZA ILE

Witam,

prosze szanownego grona ile placi sie za tokine 28-70 2.8 PRO SV - dodam ze uzywana.

dziekuje
  • emisiaczek
    Uzależniony
    • 2005
    • 548

allegro zobacz
    wisza po 700-900 ale nikt tego nie kupuje
    hmm 600?

Komentarz

• ukasz
      Uzależniony
      • 2004
      • 595

Po co Ci taka Tokina do 350D?

Komentarz

• misiul
        Coś już napisał
        • 2006
        • 90

Zamieszczone przez ukasz
        Po co Ci taka Tokina do 350D?
        Być może to niezła alternatywa dla Tamrona. Słyszałem, że gorzej wykonana i optyka nie za bardzo. Ale może jak się trafi egzemplarz? Z drugiej strony nikt taniego obiektywu, który jest ok nie sprzeda...
        350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Komentarz

• AGO
          Początki nałogu
          • 2005
          • 351

to mnie zaskoczyliscie
          na fredmiranda calkiem dobrze wypadla ...
          moze cos wiecej czemu taka zla ?!?

Komentarz

• Andee
            Uzależniony
            • 2005
            • 503

Zamieszczone przez misiul
            Być może to niezła alternatywa dla Tamrona. Słyszałem, że gorzej wykonana i optyka nie za bardzo. Ale może jak się trafi egzemplarz? Z drugiej strony nikt taniego obiektywu, który jest ok nie sprzeda...
            Cos chyba mocno pokreciles misiul . Tokinami mozna Lki w deski wbijac, wykonanie jest perfekt, Tamron to przy Tokinie wydmuszka...

Z drugiej strony ten obiektyw niebardzo nadaje sie do cyfry i trzeba trafic dobra sztuke, z analogiem to naprawde swietny obiektyw...

Na pewno nie kupil bym go w sprzedazy wysylkowej, tylko zakup w sklepie i wybieranie z kilku egzemplazy z dokladnym sprawdzaniem efektow, czyli zdjec nimi zrobionych, najlepiej na notebooku...
            Ostatnio edytowany przez Andee; 2865.
            Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Komentarz

• AGO
              Początki nałogu
              • 2005
              • 351

to sie sprawa komplikuje bo chce do cyfry - jak w stopce - a obiektyw chce kupic na aukcji (ale z gwarancja w DE bo tam mieszkam)

Komentarz

• trampek9
                Coś już napisał
                • 2005
                • 60

witam

Wydaje mi się ze wiele osób powtarza nieprawdziwe opinie o tym obiektywie ze jest bee i nie nadaje sie do niczego - no cóż tokina nie jest w polsce zbyt popularna. Wiele osób mowiących ze jest zła nie miało jej nigdy na korpusie.
                Akurat ja miałem ten obiektyw kupić i wziąłem go z komisu w krakowie na testy. Jakość wykonania jest świetna od tamrona duzo lepsza, AF jest cichszy i duzo szybszy niż tamron. Sprawa ostrości: IMHO jeśli trafisz na tokinę dobrą, nie mydląca masz ostrość która wystarcza - jest identyczna jak tamron - nie popadajmy w skarajności nikt nie ogląda fotek przez lupkę ewentualne różnice są moim zdaniem pomijalne. Konieczne jest sprawdzenie konkretnego egzamplarza - ostrości (rozrzut jak w tamronie) i działenie AF - w tym który testowałem ostrość wypadała duuuuuuzo przed punktem, dlatego mam tamrona. Nie szuklałem kolejnej dobrej tokiny bo mialem zabyt mało czasu. Tarmon jest świetny ale dobra tokina takze !!!

A wiec warto - jesli to dobry egzemplarz mieć ten obiektyw.

Pozdrawiam
                Piotrek Wolak "trampek"
                EOS 20D + BG-E2 + EOS 50E + BP-50 + 17-40 4,0 + 70-200 4,0 + 50 1,4 + 85 1,8 + 550EX

Komentarz

• AGO
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 351

zauwazylem, ze tokina w PL jest raczej egzotykiem - w przeciwienstwie do DE lub USA.
                  Dzieki, za informacje - powalcze na aukcji i jak wygram to zobacze jak ostrosc wypadnie

Pozdrwiam

Komentarz

• sandr
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 103

Może i egzotykiem, niemniej jednak współpraca niektórych egzemplarzy 350D z Tokiną - to dopiero może być egzotyka (radzę najpierw sprawdzić). Podchodziłem do zakupu 28-70/2.8 oraz 28-80/2.8 i totalna porażka, z moim korpusem miałem taki FF (na wąskim końcu), że nie uwierzysz . Z obiektywami Canona, zero problemów.

Komentarz

• gr86
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 328

ja właśnie używam wyżej wymienionej Tokiny z 300d i całkiem dobrze się sprawuje, minusem jest niezaszybki autofocus ale to nie L`ka i nie ta cena, konstrukcja bardzo solidna i wytrzymała mi osobiście bardzo się podoba, oczywiście najlepiej jest sprawdzić parę obiektywów przy kupnie zanjomy też ma w/w Tokinę ale jemu się tak dobrze nietrafiło ja mi

Komentarz

• JarQ
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 37

Swego czasu chciałem ją kupić w www.foto-raj.pl Jednak jak już się zdecydowałem to ją wycofali argumentując słabą współpracą z cyfrakami a jak powiedziałem że do 350d usłyszałem "w szczególności" Z drugiej strony potwierdzajc ze wybrane sztuki bly OK.

Komentarz

Pracuję...