redukcje filtrowe

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janosik121
    Coś już napisał
    • 2005
    • 50

redukcje filtrowe

Mam pytanie czy odnosnie redukcji filtrowych. Mam obiektyw ośrednicy 49 pancolara i polara na 58 mm z kita canona i czy jak założe ten filtr na pancolara przez taką przejściowkę 49/58 to bedzie działał dobrze. Pytałem się w sklepie czy maja takie redukcje i facet powiedział że to nie ma sensu bo filtr nie będzie działal prawidłowo i powiedział że by kupic lepiej filtr na 49 mm. Czy to jest prawda???
  • Theoo
    Bywalec
    • 2006
    • 157

No nie. Nie wolno pytać sie sprzedawcy. Dziwię się ze nie zalecił kupienia specjalnego obiektywu do polara Spokojnie kupuj przejsciówkę i wyciągaj chmury.
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

• janosik121
      Coś już napisał
      • 2005
      • 50

Dzięki Theoo za odpowiedź. troche mnie to zbiło z tropu jaki mi takie żeczy zaczą gadać w tym sklepie.

Komentarz

• Gapollo
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 44

A sklep wciagnąć na czarną liste w kategorii "sprzedawca źle doradza".
        Mamy czarna listę?
        A jak już się nauczę robić zdjęcia to kupię sobie analoga...

Komentarz

• Tom77
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2875

Filtr redukcja 72-77

Witam

Czy sa jakieś przeciwskazania do użycia redukcji ? Mam filtr 77mm i chciałbym go użyć w obiektywie z gwintem 72mm.

Komentarz

• zaitsev
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1660

Zamieszczone przez Tom77
            Witam

Czy sa jakieś przeciwskazania do użycia redukcji ? Mam filtr 77mm i chciałbym go użyć w obiektywie z gwintem 72mm.
            Nie ma.
            Jedynie w drugą stronę - obiektyw 77mm, a Ty chciałbyś użyć filtru 72mm, to mogła by się pojawić winieta na pełnej klatce.

Komentarz

Pracuję...