EOS 350d + Speedlite 380 EX

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kkj

EOS 350d + Speedlite 380 EX

Drodzy grupowicze noszę się z zamiarem kupna 350-tki i mam pytanie czy ktoś wie jak się sprawuje lampa Speedlite 380 EX z tym ustrojstwem, a wszystko to przez to, że od 500N mi została i wypadałoby aby chodziła w miarę normalnie (reagowała na zoom i siła błysku była automatycznie ustawiana) mimo że w aparacie e-ttl2 a w lampie e-ttl

I jeszcze jedno - mam jeszcze obiektyw EF 75-300mm f/4-5.6 zwykły (bez USM) czy on będzie chodził z tym aparatem ??

Pozdrawiam
  • swiderski
    Początki nałogu
    • 2006
    • 338

Lampa będzie działać, natomiast nie wiem jak z automatyką. Możliwe, że bedzie działała tylko w trybie manualnym. Co do obiektywu, to jestem przekonany ze nie będzie problemów.
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• Raff
      Uzależniony
      • 2005
      • 778

Seria EX obsługuje E-TTL jest więc kompatybilna z wszystkimi EOSami, również cyfrowymi. Poza paroma bajerami E-TTL II (crop, temp. błysku w serii) obsługuje wszystko co ważne

Komentarz

• Tomsarz
        Coś już napisał
        • 2006
        • 91

380EX z moim 300D chodzi super. Wszystkie funkcje, które udostępnia lampa ,działają tak jak z analogową lustrzanką.

Komentarz

• iREM
          Uzależniony
          • 2005
          • 951

Zamieszczone przez Tomsarz
          380EX z moim 300D chodzi super. Wszystkie funkcje, które udostępnia lampa ,działają tak jak z analogową lustrzanką.
          Potwierdzam. Bez zarzutu! Wszystko ok.
          Wszystko można zrobić lepiej.
          www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Voytass

Zamieszczone przez kkj
            (...)

I jeszcze jedno - mam jeszcze obiektyw EF 75-300mm f/4-5.6 zwykły (bez USM) czy on będzie chodził z tym aparatem ??
            (...)
            Używam z 350D obiektywu EF 75-300 f/4-5.6, tyle że USM i działa, więc powinno być dobrze.

Komentarz

• Senny
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 30

Mam właśnie taki zestaw tj. 350 + 380ex+ 24-85 i wszystko gra.
              wymarzony fullfrejm z jasnym słoikiem, reszta bez znaczenia

Komentarz

• Tomsarz
                Coś już napisał
                • 2006
                • 91

Zamieszczone przez Voytass
                Używam z 350D obiektywu EF 75-300 f/4-5.6, tyle że USM i działa, więc powinno być dobrze.
                Mam taki obiektyw i chodzi bez żadnych kłopotów. USM to tylko inny rodzaj napędu pierścienia AF.

Komentarz

• himi
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 2638

Witam i pytam. nie ukrywam, ż eniue mam kasy na duzy wydatek lampowy i znalazłem cuś takiego - Tumax http://www.allegro.pl/item99763234_t..._itp_nowa.html
                  warto? Zwróćcie uwage na cenę.

Komentarz

• Raff
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 778

Tumaxy są chyba w miarę (?) Największy mankament: zoom palnika 35mm, więc piękna winietka na szerokim APS-C. Chyba, żeby jakiś dyfuzorek.

Komentarz

• himi
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 2638

Zastanawiam się również nad tym Tumaxem. 380 EX, która jest jeszcze w granicach moich mozliwosci fiansowych tez ma glowicę odchylaną tylko w góre (niemożliwe palenie w sufit przy pionowym kadrze). Zastanawiam sie jednak nad roznica w zasiegu obu lamp. Jak wypada ten Tumax na tle np 380-tki? Ma ktos juz taka lampę, chętnie dowiedziałbym się jak się sprawuje.

Komentarz

• himi
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 2638

Kupiłem cullmanna, którego szybko się pozbyłem. Miałem okazję pofocić kolegi 380-tką. Teraz sam zamówilem 380 EX.
                        WNIOSEK : zabawy z ,,zamiennikami'' to strata kasy i czasu. Odradzam, lepiej dołożyć wziąć któregoś z canonów.

Komentarz

• Look
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 55

dobrze wiedziec dzieki
                          5dmk2/5d/C85 1,8/C50 1,4/C24LII 1,4/C15mm 2,8

Komentarz

• bvq
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 153

Zamieszczone przez kkj
                            Drodzy grupowicze noszę się z zamiarem kupna 350-tki i mam pytanie czy ktoś wie jak się sprawuje lampa Speedlite 380 EX z tym ustrojstwem, a wszystko to przez to, że od 500N mi została i wypadałoby aby chodziła w miarę normalnie (reagowała na zoom i siła błysku była automatycznie ustawiana) mimo że w aparacie e-ttl2 a w lampie e-ttl

Pozdrawiam
                            bedzie działać i to i to bez problemu mialem kidys 350 + 380ex hulalo szklo tez bedzie dzialac....
                            CanonKlub
                            Zadeklaruj uczestnictwo - wyślij wiadomość BVQ lub Mellan.

Komentarz

Pracuję...