Witam, czy ktoś się może orientuje czy możliwe jest usunięcie rysek z pryzmatu chodzi o aparat canon eos 10d, czy coś takieg jest do zrobienia przez serwis na Żytniej, a jeśli tak to jaki może być koszt usunięcia tych rysek i dokładnego wyczyszczenia całego pryzmatu. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Ryski i syf na pryzmacie
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
ale na pryzmacie? jak tys to wypatrzyl? bo obstawiam ze rysy to moga byc na matowce lub na wizjerze, ale jak mozna zarysowac pryzmat
pylki, brud to owszem mogly sie jakos dostac ale tez raczej w okolicach matowki, ktora mozna wyjac i samamemu przczyscic (tylko nie dotykaj jej golym palcem bo zostanie slad na amen !!!)podpis...
-
-
Sądze że najlepiej będzie jeśli skontaktujesz się z nimi telefonicznie, napewno wiele się wyjaśni.Zamieszczone przez fotolczy coś takieg jest do zrobienia przez serwis na Żytniej, a jeśli tak to jaki może być koszt usunięcia tych rysek i dokładnego wyczyszczenia całego pryzmatu.
Co do pryzmatu, to także obstawiał bym raczej matówke.
PowodzeniaKomentarz
-
Niestety ryski są na pryzmacie sprawdziłem dokładnie. Czy możliwe jest ich usunięcie w serwisie i ile mogą sobie zawołać za tą usługę. Może ktoś już miał podobny problem i serwis go wybawił. Wymiana pryzmatu pryzmatu to chyba bardzo wysoki koszt???Komentarz
-
Zastanawiam się co trzeba było zrobić aby pojawiły się rysy na pryzmacie? Może to jednak tylko zabrudzenia, no chyba, że aparat był rozbierany.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
-
-
Totus jak nie umiem czegoś zrobić dobrze, to nie probuję eksperymentować...Zamieszczone przez totusMac
wystarczy "umiec" zakladac matowkeEOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
Może ktoś wreszczie odpowie mi na pytanie czy serwis może usunąć takie ryski czy konieczna jest wymiana pryzmatu, a jeśli tak to jakie orientacyjnie mogą być koszty naprawy??? Wydaje mi się, że można jakoś usuwać takie ryski jeżeli nie są one głębokie, ale może się myle.Komentarz
-
Przecież podałem ci rozwiązanieZamieszczone przez ULTIMA PRIMESądze że najlepiej będzie jeśli skontaktujesz się z nimi telefonicznie, napewno wiele się wyjaśni.
Czy tak trudno jest wykręcić numer do serwisu?Komentarz
-
Wiesz raczej czeka Cię wymiana pryzmatu.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
Nieorientuje się ktoś ile może kosztować nowy pryzmat, czy jest do duży wydatek??? Nie jest to chyba aż tak duży wydatek jak np wymiana migawki??Komentarz
-
Ile razy mamy powtarzać, że TYLKO W SERWISIE TO WIEDZĄ ?Zamieszczone przez fotolNieorientuje się ktoś ile może kosztować nowy pryzmat, czy jest do duży wydatek??? Nie jest to chyba aż tak duży wydatek jak np wymiana migawki??
is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...Komentarz
-
a czy 10D nie ma czasem Pentamiror a nie pryzmat ??
tez mialem jakies pypcie we wizjerze ... a to bylo jakies gowno na matowce ... postepujac delikatnie mozna to samemu usunąc.Komentarz
Komentarz