Canon 350d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rambosz

Canon 350d

Kupiłem Canona 350d. Jestem amatorem w fotografii. i mam pytanie. czytając instrukcje doczytałem się, że nie można celować na monitorze...:/ czy to możliwe... jeżeli jest ktoś kto może mi pomóc to proszę.

P.S. może to nie aprat dla mnie??
  • AQUANTA
    Coś już napisał
    • 2005
    • 60

Chodzi o robienie zdjęc celując z LCD ?
    Tak to już jest w lustrzankach. Nic na to nie poradzisz.
    Jednak z tego co czytałem pojawiła się już jakaś lustrzanka z takim gadzetem.

Ja przekonałem się do robienie zdjęć przez wizjer.
    Celowanie z LCD przydaje się tylko do robienia zdjęc z perspektywy zaby lub z nad głowy.
    350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II

Komentarz

• MMM
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4250

Zamieszczone przez rambosz
      Chyba jedyną lustrzanką w której można celować na LCD jest E-330. Tyle że wtedy nie działa autofocus.

Z tego co piszesz, to chyba jednak nie jest aparat dla ciebie. Ktoś ci dał na komunię?
      Digart

Komentarz

• Robson01
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1574

Jeżeli pytasz o to czy można robić zdjęcia 350D patrząc na ekran LCD to oczywiście nie!
        Jeżeli to dla Ciebie ważne (robienie zdjęć za pomocą LCD) to masz rację - ten aparat nie jest dla Ciebie :-)
        Canon
        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• mungo
          Uzależniony
          • 2006
          • 535

łojoj No ten Canon to jest DSLR, czyli tak zwana lustrzanka cyfrowa-to znaczy, że światło nie pada na matryce podczas kadrowania, tylko systemem luster kierowane jest do naszego oka. W lustrzankach cyfrowych kadrowanie na monitorku maja tylko najnowsze Olympusy. Jak jesteś amatorem, to czemu 3000 zł na sprzęt wydawałeś bez uprzedniego zapoznania się z nim?

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• wojtek_j
            Początki nałogu
            • 2006
            • 352

Wiesz co to może wywal ten aparat tylko powiedz gdzie.Jak chcesz patrzeć w wyświetlacz to kup sobie mały aparat.350D to raczej nie jest zabawka i jak nie znasz jakiś podstaw co do fotografii to lepiej się najpierw duuuużo poucz.Samo naciśnięcie guzika nie zrobi ci dobrego zdjęcia.
            7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Komentarz

• mungo
              Uzależniony
              • 2006
              • 535

Sprzedaj, albo pożycz komuś z rodziny

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• Vresviik
                Początki nałogu
                • 2005
                • 263

Kupiłeś bardzo fajny aparat, poczytasz trochę i bedziesz robił swietne zdjęcia.Nie przejmuj się głupawymi tekstami.Wszystkiego mozna sie nauczyc.

Komentarz

• wojtek_j
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 352

Pewnie że tak żartują sobie chłopaki ale nie jest to takie łatwe by zrobić ładne zdjęcia.Ja się uczę od ponad roku i jeszcze mało umiem.Ale podstawy opanujesz szybko ale musi cie to interesować bo pochłania to dużo czasu.
                  7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Komentarz

• marko-wroclaw
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 62

Kupiłem Canona 350d. Jestem amatorem w fotografii. i mam pytanie. czytając instrukcje doczytałem się, że nie można celować na monitorze...:/ czy to możliwe... jeżeli jest ktoś kto może mi pomóc to proszę.

Powiem więcej!! Tyle kasy aparat kosztował - a nie można nim filmów kręcić...

A tak na serio.. Poczytasz, pouczysz się, poeksperymentujesz i z czasem przekonasz sie dlaczego ten aparat jest lepszy niż zwykłe cyfrówki...
                    No chyba, że interesują ciebie tylko zdjęcia typu u cioci na imieninach... No to faktycznie może być problem... (a i do tego ten aparat jest lepszy )

Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Komentarz

• liquidsound
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1956

Sprobuj popstrykac zdjecia, a jesli nie bedzie Cie to satysfakcjnonowac i zachcesz super wypasionego kompakta to moge od Ciebie odkupic ten aparat bo akurat jestem na kupnie
                      1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                      Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• Pszczola
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1760

Zamieszczone przez Robson01
                        Jeżeli pytasz o to czy można robić zdjęcia 350D patrząc na ekran LCD to oczywiście nie!
                        Co Wy Panowie wprowadzacie chlopaka w blad. W mojej 350d mozna robic zdjecia patrzac na LCD. Zdjecia wychodza. Tylko, ze ja nigdy nie wiem co na nich bedzie. Bo niby skad mam to wiedziec?!
                        EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• stdanielo
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1081

O Jezu!! O Jezu!! przecież dzisiaj nie Prima Aprilis
                          www.kondereszko.pl
                          https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• Zigi
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 532

Jeśli oczekujesz aparatu który sam zrobi wszystko za ciebie i na wyjściu da automatycznie świetne fotki o dobrej jakości to ten aparat nie jest dla Ciebie
                            Jeśli zaś jesteś otwarty na naukę i eksperymenty to z czasem może się okazać, iż zdjęcia robisz lepsze niż pstrykaczem.

To porządny sprzet ale wymaga sporo pracy aby osiągnąc dobre efekty. Warto tez pamiętać iż wymaga też sporych nakładów finansowych przy dodatkowym osprzecie.
                            Skoro aparat już masz to spróbuj nim robić zdjęcia ale przygotuj się na to co "kroczy" za każdą lustrzanką aby nie zrazić sie na wstępie. To że nie można celować na LCD to tylko jedna z różnic w stosunku do kompaktów. Jest tego więcej. Ze znaczących dla amatora to np mniejsza głębia i porzeba ingerencji w materiał na kompie.
                            40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
                            Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• yogi-bear
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 366

Jeśli BARDZO chcesz kadrować przez LCD to produkowane sę różne gadżety które nakłada się na wizjer i otrzymujesz obraz na osobnym LCD. Cena takiej zabawaki to ~800zł o ile dobrze pamiętam. Kiedyś było to dostępne na allegro ale teraz jakoś nie widzę.

Komentarz

Pracuję...