Powitanie oraz prośba o porade.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mefrozen

Powitanie oraz prośba o porade.

Na początku chciałem się przedstawić między społecznością Canonierów. Mam na imię Kuba, mieszkam niedaleko Kielc w woj. świętokrzyskim. Fotografią sie interesuje od 2 lat, na początku bawiłem sie zwykłym analogiem, lecz z czasem zauwazylem ze potrzebuje konkretnego aparatu, jako ze nie bylem obyty w fotografii to zdałem sie na rade znajomego, polecił mi swego czasu S1- jestem z niego zadowolony, lecz nie spelnia moich oczekiwan, dlatego postanowilem kupic sobie coś lepszego. Zastanawialem sie nad 350D, jednak zeby zabardzo nie wtopić, chciałbym sie poradzić was - profesjonalistów.
    Pozdrawiam
    -Kuba
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

muszisz pametac o jednym!, body jest najtanszym elementem systemu ;-) jesli sie zdecydujesz na lustrzanke licz sie z kolejnymi wydatkim ... wiec dobrze to przemysl

350D na poczatek jest bardzo OK!
    Instagram

Komentarz

• piast9
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3267

Stosunkowo niewiele na forum profesjonalistów - przypominam znaczenie tego słowa, profesjonalista to zarabiający przez wykonywanie danych czynności. Sam sprzęt o niczym nie świadczy.

350D to dobry wybór dla miłośnika fotografii, który chce się uczyć. Dodatkowo, jeśli noszenie ze sobą 3 obiektywów brzmi dla Ciebie nie bardzo, to lepiej jednak w lustrzankę się nie pchaj. Poza tym, zestawienie miłego zestawu kosztuje 2 - 3x tyle, co samo body. Trzeba mieć kasę albo cierpliwość i odkładać.

Jeśli te uwagi nie zniechęciły, to kupuj 350D. Zanim zaczniesz zadawać pytania o obiektywy, to przejrzyj najpierw forum ;-)
      650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Kubak82
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2348

Zamieszczone przez Jac
        muszisz pametac o jednym!, body jest najtanszym elementem systemu ;-) jesli sie zdecydujesz na lustrzanke licz sie z kolejnymi wydatkim ... wiec dobrze to przemysl
        swiete slowa .. a jak juz to przemyslisz to zastanow sie jeszcze raz bo to hobby bez dna ale za to baaardzo przyjemne

350d mam i polecam.. przy okazji - witamy na forum

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

Zamieszczone przez Mefrozen
          Na początku chciałem się przedstawić między społecznością Canonierów. Mam na imię Kuba, mieszkam niedaleko Kielc w woj. świętokrzyskim. Fotografią sie interesuje od 2 lat, na początku bawiłem sie zwykłym analogiem, lecz z czasem zauwazylem ze potrzebuje konkretnego aparatu, jako ze nie bylem obyty w fotografii to zdałem sie na rade znajomego, polecił mi swego czasu S1- jestem z niego zadowolony, lecz nie spelnia moich oczekiwan, dlatego postanowilem kupic sobie coś lepszego. Zastanawialem sie nad 350D, jednak zeby zabardzo nie wtopić, chciałbym sie poradzić was - profesjonalistów.
          Witam ziomala ;-) .. a skąd konkretnie?
          Wpisz sobie lokalizację w profilu to zawsze łatwiej znaleźć lokalnie jakąś pomoc, potestować obiektywy itp. ;-), Co do 350D to bardzo dobry aparat (czego dowodem są pokazywane tu przez niektórych użytkowników zdjęcia) a do nauki fotografii lustrzanka cyfrową się super nadaje... używam od roku i nie narzekam, ale jak napisali poprzednicy body to dopiero początek i trzeba mieć świadomość że co rusz to "coś by się przydało"..

Pozdrawiam
          Artur Starz
          P.S. Zanim zaczniesz pytać polecam użycie opcji "szukaj" bo jest niewiele pytań których tu nie zadano ;-) i jak je zada się kolejny raz to ... zresztą sam zobaczysz ;-)

A.S.
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Theoo
            Bywalec
            • 2006
            • 157

Witamy na pokadzie pełnym straceńców i zapaleńców
            MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

• GrzegorzS
              Bywalec
              • 2005
              • 156

Zamieszczone przez Mefrozen
              Zastanawialem sie nad 350D, jednak zeby zabardzo nie wtopić, chciałbym sie poradzić was - profesjonalistów.
              Pozdrawiam
              -Kuba
              Witam
              A co znaczy nie wtopić?
              Kupić zły technicznie aparat?
              Kupić dobry ale po pewnym czasie stwierdzisz że to Cię ta cała fotografia nie bawi?
              Czy co innego?
              Pasja to i tak wtopa ;-)
              Każda
              40D+BG-E2N+70-200/4+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Komentarz

• wojtek_j
                Początki nałogu
                • 2006
                • 352

Witam.Słuchaj jak masz pieniądze na 350d to bierz bez zastanowienia.Ja też jestem początkującym fotografem ale każde nowe odkrycie w tym aparacie ,kupno czegoś nowego do niego,lepsze zdjęcie od poprzedniego, wprowadza mnie w stan fascynacji tym co robię.A aparacik ma wiele możliwości.
                7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Komentarz

• leiho
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 117

Ja napewno profi nie jestem, ale moge smiało doradzić - 350D - uwazam tak jak moi szanowni poprzednicy. Doskonały aparat jako wprowadzenie, niestety, potem popada się w obłedna gorączke, "lens envy" - to powazny nałog I kosztowny nałog, ale czegoż nie robi się dla hobby

Komentarz

• bundy
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 760

Podpisuję się obiema ręcami :-) pod tym co napisali koledzy - body to pierwszy i najmniejszy wydatek (choć może się wydawać na początku, że tak nie jest) a potem są już tylko szkła :-) Pamiętaj, żeby traktować zakup body jako inwestycję krótko-średnioterminową a zakupy szkieł jako długoterminową :-) Nikt nie namawia Cię od razu na zakup kompletu eLek, ale czasami kupno jednego dobrego szkła zamiast 2-3 średnich denek, jest po prostu bardziej sensowne.
                    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• gwozdzt
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 5780

Postaraj się przeczytać w obie części w całości:

Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

Pracuję...