View Full Version : Może nowy skin?
Witam
Chciałbym zaproponować wprowadzenie jeszcze jednego „skina” na nasze forum. Mam na myśli ciemną wersje obecnego. Wydaje mi się że było by to dobre uzupełnienie do całości. Chodzi głównie o to że obecny skin jest bardzo jasny i podczas długiego „przesiadywania” i zagłębiania się w obszerne wątki wzrok czytającego bardzo się męczy. Dobrze by było gdyby był właśnie jeszcze jeden taki ciemniejszy do wyboru jak komuś się przyda to fajnie – jeśli nie to się nic nie stanie – zawsze będzie mógł dalej korzystać z tych co już są.
I żeby nie być goło słownym podjął bym się zrobienia takowego. Jeśli spotka się to z aprobatą administratorów i użytkowników służę pomocą.
A co do technicznych aspektów to poprosiłbym tylko kogoś odpowiedzialnego za forum o przesłanie mi na priva spakowanego katalogu z obecnym skinem a ja go zmodyfikuję i odeśle aby administrator umieścił nowego skina na serwerze.
pozdrawiam
Witam
Chciałbym zaproponować wprowadzenie jeszcze jednego „skina” na nasze forum. Mam na myśli ciemną wersje obecnego. Wydaje mi się że było by to dobre uzupełnienie do całości. Chodzi głównie o to że obecny skin jest bardzo jasny i podczas długiego „przesiadywania” i zagłębiania się w obszerne wątki wzrok czytającego bardzo się męczy. Dobrze by było gdyby był właśnie jeszcze jeden taki ciemniejszy do wyboru jak komuś się przyda to fajnie – jeśli nie to się nic nie stanie – zawsze będzie mógł dalej korzystać z tych co już są.
I żeby nie być goło słownym podjął bym się zrobienia takowego. Jeśli spotka się to z aprobatą administratorów i użytkowników służę pomocą.
A co do technicznych aspektów to poprosiłbym tylko kogoś odpowiedzialnego za forum o przesłanie mi na priva spakowanego katalogu z obecnym skinem a ja go zmodyfikuję i odeśle aby administrator umieścił nowego skina na serwerze.
pozdrawiam
Jeśli mam być szczery, to też osobiście preferuję raczej ciemne skiny, dlatego jestem jak najbardziej za.
na zoltym forum macie ciemne skiny :twisted:
Ciemny skin?
może któryś z tych ;)
http://endofchaos.com/ciemny_skin.jpg
a.
heh, na to bym nie wpadł :lol:
Tomasz Golinski 25-04-2006, 09:44 Hazan ogólnie był przeciwnikiem prowadzenia wielu skinów, ale jeśli byś się podjął zrobienia, to kto wie.
PS. Przy długim czytaniu pomaga obniżenie kontrastu ;)
Mi głównie chodzi o zwiększenie funkcjonalności po przez poprawienie czytelności a raczej poprawienie wygody odbioru treści dla niektórych z nas... Nikt nie mówi że wszyscy mają używać tego ciemnego skina. Ale wydaje mi się że od przybytku głowa nie boli... a jak już wcześniej napisałem - to ja podejmę się tego zadania, więc jeśli się komuś przyda to czemu by nie spróbować ;)
Jeśli naprawdę nie chcecie to nic się przecież nie stanie. Ja tylko złożyłem propozycje ;)
Może zróbmy ankietę kto "ZA" a kto "PRZECIW" ?
Pozdrawiam ;)
ciemny taaaak :)
pozdrawiam
Nie,nie,nie - w skinie zaszyte sa zmiany dotyczac różnych dodatków które ma forum - dla dwóch skinów każdą zmianę trzeba robić 2 razy - co oznacza 2 razy wiecej zabawy.
Dlatego nie róbmy ankiety bo i tak nie posłucham większości :) :)
Nie,nie,nie - w skinie zaszyte sa zmiany dotyczac różnych dodatków które ma forum - dla dwóch skinów każdą zmianę trzeba robić 2 razy - co oznacza 2 razy wiecej zabawy.
Dlatego nie róbmy ankiety bo i tak nie posłucham większości :) :)
Z całym szacunkiem - jeśli to są jedyne argumenty to wydaję mi się, że jednak zrobię tego skina ;)
A tak na poważnie - to już nie raz robiłem „skina” do forum i wiem, że najmniej inwazyjną metodą jest sklonowanie obecnego skina i dokonanie zmian w CSS oraz dopasowanie i podmienienie obrazków. Wiem że jestem tu nowy i ktoś może powiedzieć że "... dopiero przyszedł a już się rządzi..." ale zapewniam Was jest to ostatnia rzecz jaką miałbym na myśli rozpoczynając ten temat. Moje intencje są jak najbardziej pokojowe ;)
Hazan jeśli uważasz że "nie" to szkoda. Powtarzam to była tylko propozycja... choć liczyłem na większą aprobatę ;)
Pozdrawiam
rychu_lhotse 25-04-2006, 12:56 Mnie tam oczy nie męcza a spędzam tu wiele czasu.Zmienic to by mozna obecnych nam rządzących PiSiorów :)
I coby rozwiać wszelkie wątpliwości... domyślnie niech zostanie obecny skin... a jak ktoś będzie sobie tego życzył to na dole forum bedzie mógł sobie zmianić skina lub we własnym panelu użytkownika.
Nikt nie mówi o tym by to miało wyglądać tak jak na forum opozycji... :P
A tak na poważnie - to już nie raz robiłem „skina” do forum i wiem, że najmniej inwazyjną metodą jest sklonowanie obecnego skina i dokonanie zmian w CSS oraz dopasowanie i podmienienie obrazkówNo tak, ale potem każdą kolejną zmianę trzeba zaszywać 2-krotnie. Problemem nie jest zrobienie tylko utrzymanie większej ilości skinów w zgodzie z rozszerzeniami.
PS. Gdzieś widziałem jakiś mały programik, który umożliwiał wyświetlanie ekranu w negatywie. Miałbyś wszystko tym załatwione ;-)
Zapewniam Was że z niejednym enginem forum miałem do czynienia i jestem przekonany, że i w tym naszym forum pluginy/rozszerzenia/dodatki są absolutnie niezależne od grafiki/skina. Wystarczy sklonować w panelu administracyjnym obecnego skina, wysłać mi katalogi tylko z obrazkami oraz plik CSS... ale z kodu naszego forum wynika że style CSS są zawarte w kodzie html i z mojego planu nici. Ale dzięki wrodzonemu sprytowi z przebiegłości ;) można temu zaradzić po przez przeniesienie kodu CSS do pliku .css oraz podpięcie go do szablonu HTML.
No ale jak naprawdę nie chcecie to nikogo nie będę namawiał i pozostanie mi zmniejszanie kontrastu na monitorze nocami.
pozdrawiam
Zapewniam Cie, ze z niejednym, ktory z niejednym enginem mial do czynienia mielismy do czynienia ;-) Jednak zostala podjeta decyzja jak wyzej.
Zapewniam Cie, ze z niejednym, ktory z niejednym enginem mial do czynienia mielismy do czynienia ;-) Jednak zostala podjeta decyzja jak wyzej.
W takim razie przepraszam za fatygę i zabieranie czasu ;)
W razie czego jestem do waszej dyspozycji i nie mam na myśli spraw ze skinem bo tą uważam za zamkniętą ale w innych sprawach dotyczących grafiki.
pozdrawiam
no to moze banery (http://canon-board.info/showthread.php?t=9103)? ;-)
Albo cos jeszcze? Może skiny na jakies inne. Zielony to taki neutralny i w/g naukowców wzroku nie meczy :smile:
no to moze banery (http://canon-board.info/showthread.php?t=9103)? ;-)
O tak - faktycznie warto wrócić do tematu (o którym na smierć zapomniałem)
Zielony to taki neutralny i w/g naukowców wzroku nie meczy :smile:
Jak najbardziej się z Tobą zgadzam :D :lol: :mrgreen: 8-)
Dawać tych SKINÓW!! :grin:
|