View Full Version : Może nowy skin?

korek
25-04-2006, 08:28
Witam

Chciałbym zaproponować wprowadzenie jeszcze jednego „skina” na nasze forum. Mam na myśli ciemną wersje obecnego. Wydaje mi się że było by to dobre uzupełnienie do całości. Chodzi głównie o to że obecny skin jest bardzo jasny i podczas długiego „przesiadywania” i zagłębiania się w obszerne wątki wzrok czytającego bardzo się męczy. Dobrze by było gdyby był właśnie jeszcze jeden taki ciemniejszy do wyboru jak komuś się przyda to fajnie – jeśli nie to się nic nie stanie – zawsze będzie mógł dalej korzystać z tych co już są.

I żeby nie być goło słownym podjął bym się zrobienia takowego. Jeśli spotka się to z aprobatą administratorów i użytkowników służę pomocą.

A co do technicznych aspektów to poprosiłbym tylko kogoś odpowiedzialnego za forum o przesłanie mi na priva spakowanego katalogu z obecnym skinem a ja go zmodyfikuję i odeśle aby administrator umieścił nowego skina na serwerze.

pozdrawiam

Nemeo
25-04-2006, 08:33
Witam

Chciałbym zaproponować wprowadzenie jeszcze jednego „skina” na nasze forum. Mam na myśli ciemną wersje obecnego. Wydaje mi się że było by to dobre uzupełnienie do całości. Chodzi głównie o to że obecny skin jest bardzo jasny i podczas długiego „przesiadywania” i zagłębiania się w obszerne wątki wzrok czytającego bardzo się męczy. Dobrze by było gdyby był właśnie jeszcze jeden taki ciemniejszy do wyboru jak komuś się przyda to fajnie – jeśli nie to się nic nie stanie – zawsze będzie mógł dalej korzystać z tych co już są.

I żeby nie być goło słownym podjął bym się zrobienia takowego. Jeśli spotka się to z aprobatą administratorów i użytkowników służę pomocą.

A co do technicznych aspektów to poprosiłbym tylko kogoś odpowiedzialnego za forum o przesłanie mi na priva spakowanego katalogu z obecnym skinem a ja go zmodyfikuję i odeśle aby administrator umieścił nowego skina na serwerze.

pozdrawiam

Jeśli mam być szczery, to też osobiście preferuję raczej ciemne skiny, dlatego jestem jak najbardziej za.

Jac
25-04-2006, 08:34
na zoltym forum macie ciemne skiny :twisted:

cood
25-04-2006, 08:43
Ciemny skin?
może któryś z tych ;)

http://endofchaos.com/ciemny_skin.jpg

a.

Zielony
25-04-2006, 08:47
heh, na to bym nie wpadł :lol:

Tomasz Golinski
25-04-2006, 09:44
Hazan ogólnie był przeciwnikiem prowadzenia wielu skinów, ale jeśli byś się podjął zrobienia, to kto wie.

PS. Przy długim czytaniu pomaga obniżenie kontrastu ;)

korek
25-04-2006, 12:02
Mi głównie chodzi o zwiększenie funkcjonalności po przez poprawienie czytelności a raczej poprawienie wygody odbioru treści dla niektórych z nas... Nikt nie mówi że wszyscy mają używać tego ciemnego skina. Ale wydaje mi się że od przybytku głowa nie boli... a jak już wcześniej napisałem - to ja podejmę się tego zadania, więc jeśli się komuś przyda to czemu by nie spróbować ;)

Jeśli naprawdę nie chcecie to nic się przecież nie stanie. Ja tylko złożyłem propozycje ;)

Może zróbmy ankietę kto "ZA" a kto "PRZECIW" ?

Pozdrawiam ;)

jadeit
25-04-2006, 12:02
ciemny taaaak :)

pozdrawiam

hazan
25-04-2006, 12:14
Nie,nie,nie - w skinie zaszyte sa zmiany dotyczac różnych dodatków które ma forum - dla dwóch skinów każdą zmianę trzeba robić 2 razy - co oznacza 2 razy wiecej zabawy.

Dlatego nie róbmy ankiety bo i tak nie posłucham większości :) :)

korek
25-04-2006, 12:26
Nie,nie,nie - w skinie zaszyte sa zmiany dotyczac różnych dodatków które ma forum - dla dwóch skinów każdą zmianę trzeba robić 2 razy - co oznacza 2 razy wiecej zabawy.

Dlatego nie róbmy ankiety bo i tak nie posłucham większości :) :)

Z całym szacunkiem - jeśli to są jedyne argumenty to wydaję mi się, że jednak zrobię tego skina ;)

A tak na poważnie - to już nie raz robiłem „skina” do forum i wiem, że najmniej inwazyjną metodą jest sklonowanie obecnego skina i dokonanie zmian w CSS oraz dopasowanie i podmienienie obrazków. Wiem że jestem tu nowy i ktoś może powiedzieć że "... dopiero przyszedł a już się rządzi..." ale zapewniam Was jest to ostatnia rzecz jaką miałbym na myśli rozpoczynając ten temat. Moje intencje są jak najbardziej pokojowe ;)

Hazan jeśli uważasz że "nie" to szkoda. Powtarzam to była tylko propozycja... choć liczyłem na większą aprobatę ;)

Pozdrawiam

rychu_lhotse
25-04-2006, 12:56
Mnie tam oczy nie męcza a spędzam tu wiele czasu.Zmienic to by mozna obecnych nam rządzących PiSiorów :)

korek
25-04-2006, 14:11
I coby rozwiać wszelkie wątpliwości... domyślnie niech zostanie obecny skin... a jak ktoś będzie sobie tego życzył to na dole forum bedzie mógł sobie zmianić skina lub we własnym panelu użytkownika.

Nikt nie mówi o tym by to miało wyglądać tak jak na forum opozycji... :P

Kolaj
25-04-2006, 14:59
A tak na poważnie - to już nie raz robiłem „skina” do forum i wiem, że najmniej inwazyjną metodą jest sklonowanie obecnego skina i dokonanie zmian w CSS oraz dopasowanie i podmienienie obrazkówNo tak, ale potem każdą kolejną zmianę trzeba zaszywać 2-krotnie. Problemem nie jest zrobienie tylko utrzymanie większej ilości skinów w zgodzie z rozszerzeniami.

PS. Gdzieś widziałem jakiś mały programik, który umożliwiał wyświetlanie ekranu w negatywie. Miałbyś wszystko tym załatwione ;-)

korek
25-04-2006, 15:43
Zapewniam Was że z niejednym enginem forum miałem do czynienia i jestem przekonany, że i w tym naszym forum pluginy/rozszerzenia/dodatki są absolutnie niezależne od grafiki/skina. Wystarczy sklonować w panelu administracyjnym obecnego skina, wysłać mi katalogi tylko z obrazkami oraz plik CSS... ale z kodu naszego forum wynika że style CSS są zawarte w kodzie html i z mojego planu nici. Ale dzięki wrodzonemu sprytowi z przebiegłości ;) można temu zaradzić po przez przeniesienie kodu CSS do pliku .css oraz podpięcie go do szablonu HTML.

No ale jak naprawdę nie chcecie to nikogo nie będę namawiał i pozostanie mi zmniejszanie kontrastu na monitorze nocami.

pozdrawiam

muflon
25-04-2006, 15:50
Zapewniam Cie, ze z niejednym, ktory z niejednym enginem mial do czynienia mielismy do czynienia ;-) Jednak zostala podjeta decyzja jak wyzej.

korek
25-04-2006, 15:54
Zapewniam Cie, ze z niejednym, ktory z niejednym enginem mial do czynienia mielismy do czynienia ;-) Jednak zostala podjeta decyzja jak wyzej.
W takim razie przepraszam za fatygę i zabieranie czasu ;)
W razie czego jestem do waszej dyspozycji i nie mam na myśli spraw ze skinem bo tą uważam za zamkniętą ale w innych sprawach dotyczących grafiki.

pozdrawiam

Jac
25-04-2006, 17:54
no to moze banery (http://canon-board.info/showthread.php?t=9103)? ;-)

Theoo
25-04-2006, 22:53
Albo cos jeszcze? Może skiny na jakies inne. Zielony to taki neutralny i w/g naukowców wzroku nie meczy :smile:

hazan
25-04-2006, 23:48
no to moze banery (http://canon-board.info/showthread.php?t=9103)? ;-)

O tak - faktycznie warto wrócić do tematu (o którym na smierć zapomniałem)

Zielony
26-04-2006, 07:53
Zielony to taki neutralny i w/g naukowców wzroku nie meczy :smile:

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam :D :lol: :mrgreen: 8-)
Dawać tych SKINÓW!! :grin: