torba na sigmę 100-300/4

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamek
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2265

torba na sigmę 100-300/4

Witam!
    Mam pytanie.
    Jaką byście mi polecili torbę, bądź plecak (bez różnicy dla mnie) w cenie do 250 złotych ( ) na zestaw jak poniżej:

*20d
    *33v
    *sigma 100-300/4 ex i reszta napisów (z założoną osłoną przeciwsłoneczną i uchwytem statywowym)
    *50/1.8

przyszłościowo by także się tam miała zmieścić
    * lampa
    *sigma 20/1.8 bądź 24/1.8
    Mile widziane miejsce na rolki filmów/karty pamięci i coś do pisania. Filtrów w sumie nie używam, zatem raczej nie przewiduje.

Od biedy może mi się mieścić jedno body tylko.

Znalazłem do tej pory ofertę natalexa (photopack) i plecak fomei

http://www.allegro.pl/item98467172_p...to_tanio_.html

może ktoś coś innego zna?
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu
  • Robson01
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1574

Jeżeli torba to może coś takiego:http://www.allegro.pl/item98420803_l...rancja_pl.html
    Sam mam Nowa 4 AW i jestem z niej bardzo zadowolony.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• adamek
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2265

Szkło na wysokość nei wejdzie, ale na pozom by weszło...
      Rozumiem, że istnieje możliwość takiego przekonfigurowania, aby w poziomie leżał całkiem duży obiektyw?
      Miłego dnia
      adam jastrzębowski
      tu tu

Komentarz

• Robson01
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1574

W mojej 4 AW wysokość wynosi 19,5 cm (zgodnie ze specyfikacją), a mieści mi się obiektyw który ma 21 cm wysokości. Przy 5 AW ten parametr ma 21,5 cm natomiast Sigma to 22,5 cm, więc może jednak się zmieści.
        Canon
        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• krzysp
          Bywalec
          • 2006
          • 133

toploader 75 AW

Witam.
          Jeśli noszenie w torbie obiektywu z założoną osłoną przeciwsłoneczną nie jest koniecznością to polecam Lowepro Toploader 75AW. Mieści korpus z podpiętym 100-300/f4 Sigmy. Zmieściłem nawet korpus 10d z założonym battery packiem. Osłonę przeciwsłoneczną mam założoną odwrotnie. Wygodne jest to , że aparat mam cały czas pod ręką i jednocześnie schowany w torbie. Wyjmuję go tylko do robienia zdjęć. Po założeniu szelek do wspomnianej torby i noszeniu jej na klatce piersiowej noszenie sprzętu staje sie całkiem wygodne. Aha. Do torby podpiąłem z jednej strony torbę LensCase 4 i noszę w niej tokinę 28-50/f2,6-2,8 oraz małą Sigmę 18-50. Z drugiej strony mam małą torebkę podpiętą w systemie slip lock na drobiazgi. W przedniej kieszeni TopLoadera 75 AW zmieściłem lampę 420Ex oraz dodatkowe akumulatory i karty pamięci.
          link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

• adamek
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2265

krzysp: wszystko fajnie, ale za drogo wychodzi. :/. Jak nic grubop ponad 350 złotych... A o osłonie myślałem oczywiście odwróconej --> taki skrót myślowy.
            tak czy siak dzięki.
            Miłego dnia
            adam jastrzębowski
            tu tu

Komentarz

• Il fuoco
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1025

a może poprostu jakiś wygodna tania torba na pasek na body z gripem i z podpiętym Twoim 50 f1.8 - i to do paska, i również do paska torba Lowepro na 100-300 - wydaje mi się że to nie takie złe rozwiązanie. chyba że chodzi o foto ślubne itp. to napewno sam wiesz że rozwiązanie "do paska" odpada.
              a nie myślałeś o czymś ani Lowepro ani Tamrac? Tylko jakieś mejd in czajna?
              albo np. Tenba? w sumie Tenba tania nie jest ale może zmieściłbyś co Ci trzeba do torby za ok 250.zaraz Ci coś zalinkuję.
              | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Komentarz

• Il fuoco
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1025

proszę bardzo:
                Tenba s7 - myślę że zmieściłbyś co chcesz

http://allegro.pl/item99912564_tenba...per_cena_.html

Cena:245 zł
                Wymiar wewnętrzny:
                36.83 x 19.05 x 20.32 cm