Problem z 350D EOS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Baal
    Bywalec
    • 2006
    • 228

Problem z 350D EOS

Mój problem polega na tym, iż włączam aparat (Canon 350D EOS) wrzucam na tryby (na wszystkich jest ten problem) P, TV, AV, M, A-DEP gdzie w ustawieniach mam ustawione typ plików: RAW i "Parameters" na B/W.

Robie kilka zdjęć. Podłączam do komputera i widzę napis: "Znaleziono zdjęć: 0" I mi kopara w dół?
    Czy ktoś wie dlaczego?
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d
  • nikczemnik
    Coś już napisał
    • 2006
    • 58

A włożyłeś kartę?

Komentarz

• Baal
      Bywalec
      • 2006
      • 228

Zgrywam przez kabel i oczywiście karta jest w aparacie - nie przesadzajmy aż tak głupi nie jestem A zgrywam zdjęcia przez kabel USB
      Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Komentarz

• AdaMMus
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 25

Zdjęcia robisz w RAWach? I próbujesz zgrać poprzez KREATORA? Wejdź w mój komputer i tam na dysk wymienny; powinny być, jeśli nie kliknij na "pobierz z aparatu fotograficznego" czy jakoś tak w menu po lewej stronie (o ile masz win. xp). Pozdr.

Komentarz

• Zaibatsu
          Bywalec
          • 2006
          • 242

A korzystasz z dołączonego oprogramowania bo windows nie widzi RAW-ow na aparacie podlaczonym przez kabel. najlepiej jest uzywac czytnik kart ale i tak musisz posiadac program do przetwarzania plikow RAW
          Ostatnio edytowany przez Zaibatsu; 4883.

Komentarz

• Bonku5
            Początki nałogu
            • 2006
            • 280

Jak już wejdziesz na dysk wymienny to odswiez bo ja czasem tez niby nie mam zdjec a po odswiezeniu sie pojawiaja zdjecia

Komentarz

• evita
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 22

Zamieszczone przez Zaibatsu
              A korzystasz z dołączonego oprogramowania bo windows nie widzi RAW-ow na aparacie podlaczonym przez kabel. najlepiej jest uzywac czytnik kart ale i tak musisz posiadac program do przetwarzania plikow RAW
              czy mozna sie dowiedziec jaki to program? bo tez mam z tym problem

Komentarz

• Mac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2063

Ten wątek pojawia się co jakiś czas. Powtórzę, najlepszym rozwiązaniem jest czytnik kart CF, to ściąganie z aparatu jest obarczone pewnymi niedognościami. Windows i jego możliwosci to osobna historia...
                EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• szycho
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 350

Zamieszczone przez Baal
                  Mój problem polega na tym, iż włączam aparat (Canon 350D EOS) wrzucam na tryby (na wszystkich jest ten problem) P, TV, AV, M, A-DEP gdzie w ustawieniach mam ustawione typ plików: RAW i "Parameters" na B/W.

Robie kilka zdjęć. Podłączam do komputera i widzę napis: "Znaleziono zdjęć: 0" I mi kopara w dół?
                  Czy ktoś wie dlaczego?
                  Osobiście zgrywam zdjęcia przez Canon Utilities/Camera window... U mnie nie ma problemów jeśli chodzi o zgrywanie zdjęć bezpośrednio z aparatu jaki i przez czytnik kart

Zamieszczone przez evita
                  czy mozna sie dowiedziec jaki to program? bo tez mam z tym problem
                  Do każdego nowego aparatu powinno być załączonych kilka programikow. Jak je zainstalujesz to nie powinno byc problemu z RAWami, np. ZoomBrowser... Są tama jeszcze inne programiki ale nie pamiętam jak się nazywają, bo ich nie używam

Pozdrawiam
                  EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
                  www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• mamiski
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 130

Nigdy żadnych problemów ze zgrywaniem plików RAW przez kabelek - oczywiście mam zainstalowany program Canona; rzeczywiście trochę to trwa, ale nie trzeba nad tym siedzieć. Czytnik jest, wg mnie, narzędziem zbyt uniwersalnym, mającym wiele formatów, a ja posługuję się wciąż tą samą, jedną kartą i obawiam się, że, gdybym zaczął ją wyjmować, to mógłbym skrócić jej żywot.

Komentarz

• Gooferek
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 47

Windows jest not photo user friendly Przez kabelek Windows nie widzi plikow CR2, nawet jesli doda sie taki format plikow w systemie. A jesli juz widzi, tak jak u mnie, to przy ustawieniach RAW+JPG widzi to jako 2 pliki JPG i ni pierona nie idzie to zgrac. Wniosek jest oczywisty: trzeba kupic czytnik i zgrywac RAWki przez niego. Nie dosc ze duzo szybciej to i bez problemow
                      Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Komentarz

• tombas
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2194

Zamieszczone przez Gooferek
                        Windows jest not photo user friendly Przez kabelek Windows nie widzi plikow CR2, nawet jesli doda sie taki format plikow w systemie. A jesli juz widzi, tak jak u mnie, to przy ustawieniach RAW+JPG widzi to jako 2 pliki JPG i ni pierona nie idzie to zgrac. Wniosek jest oczywisty: trzeba kupic czytnik i zgrywac RAWki przez niego. Nie dosc ze duzo szybciej to i bez problemow
                        to nieprawda że "windows przez kabelek nie widzi CR2" zgrywam przez kabel, programami dołączonymi do aparatu, i nie mam ŻADNYCH problemów z rawami, a mam XP Prof Sp2
                        Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                        (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• PrzemeS
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 310

Zamieszczone przez Gooferek
                          Windows jak najbardziej widzi pliki CR2. Jezeli zgrywasz zdjecia tym czyms wbudowanym w Okienka, to po prostu musisz przejsc w opcje zaawansowane i pliki beda widoczne. Przy ustawieniach RAW+JPG wszystko jest na miejscu. Nie widzi dwoch .jpg.
                          Ślubna
                          No i niestety N.

Komentarz

Pracuję...