chodzi mi o taka, ktora bedzie miala najlepszy stasunek ceny do jakosci...
jaka stałka do 20D ?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Komentarz
-
-
To moze byc 50/1.8 100/2.8 Macro lub 400/5.6L one wszystkie maja najlepszy stosunek ceny do jakosci z tym, ze kompletnie inne zastosowanie. Sprecyzuj moze do czego chcesz uzywac ta stalke :-)Zamieszczone przez tatakazikachodzi mi o taka, ktora bedzie miala najlepszy stasunek ceny do jakosci...
P.S.
Mozesz tez skleic pierscien ogniskowych w kicie za pomoca superglue i tez bedizesz mial stalke
Komentarz
-
akustyk nie wiedzial jaka potrzebuje i musial kupic wszystkieZamieszczone przez tatakazikadlatego pytam o jedna azeby nie kupowac wszystkich
Komentarz
-
-
-
-
Akustyk imponująca stopka!!! :-PZamieszczone przez akustykto 50/1.8 albo 85/1.8
ale to chyba sie tez dobiera pod katem kata widzenia? z reguly nawet bardziej niz patrzac na sama tylko oplacalnosc...
No i oczywiscie co piszesz to swieta racja.
Za mało tu fotografii a za duzo onanizmu.
pozdrawiam
Zgadzam sie z Jac`emZamieszczone przez Jacno to raczej 50 bedzie bardziej uniwersalna, no chyba ze zalezy ci glownie na portrecie to wtedy 85
50 to dobre szkło za niewielka kase
do mnie tez juz jedzieAmator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.plKomentarz
-
A ja nieZamieszczone przez shaqiZgadzam sie z Jac`em
50mm w polaczeniu z cropem w wiekszosci fotagraficznych sytuacji jest zbyt waskie. Lepiej zainwestowac w jakies 28-35mm
Komentarz
-
Niewątpliwie EF50/1,8.Zamieszczone przez tatakazikachodzi mi o taka, ktora bedzie miala najlepszy stasunek ceny do jakosci...
W każdym innym przypadku przyrost ceny jest znacznie większy, niż przyrost jakości.
A czy nie przydałby Ci się tu bardziej Tamron 28-75/2,8 ?Zamieszczone przez tatakazikaprzewaznie foce imrezy okolicznosciowe,
czasmi jakies wesela, etc...
O ile go nie masz, bo nie wiemy co posiadasz?
I drugie pytanie: dlaczego stałka? Szukasz jakości? jasności? Bo pracy to Ci stałka na pewno nie ułatwi...Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
eeee tam.... raptem 500 znakow. jak mi szefostwo przyzna wiekszy limit to dopiero bedzie stopka, bo na razie to jakas po*******kaZamieszczone przez shaqiAkustyk imponująca stopka!!! :-P
CB to maly pikus. nie jest tak zle jesli sie zaakceptuje, ze to jest forum dla informatykow i elektronikow, nie dla fotografow.Zamieszczone przez shaqiNo i oczywiscie co piszesz to swieta racja.
Za mało tu fotografii a za duzo onanizmu.
pozdrawiam
poziomem onanizmu i tak nie siegamy do piet przecietnym uzytkownikom dpreview
Komentarz
-
-
Komentarz