[Flowenol] Fotki
Zwiń
X
-
-
Wszystko fajnie, tylko chyba troche za bardzo wyostrzone i się postrzępiły. -
Oprócz tego, co napisał stdanielo dodałabym tylko jedną uwagę: może byś wybrał Twoim zdaniem najlepsze, a nie przedstawiał reportaż z rozmnażania bocianów? Może trzeba było wybrać 2-3 fortki zamiast 8.Komentarz
-
Dziękuję za Wasze uwagi. Stosując się do rady Leminy pozostawiam może nie 3 ale 4 zdjęciaZamieszczone przez leminaOprócz tego, co napisał stdanielo dodałabym tylko jedną uwagę: może byś wybrał Twoim zdaniem najlepsze, a nie przedstawiał reportaż z rozmnażania bocianów? Może trzeba było wybrać 2-3 fortki zamiast 8.
Co do wyostrzenia też je trochę poprawiłem ale nie wiem czy teraz jest dobrze. W związku z tym mam, pytanie do Was jak można ocenić ostrość na ekranie LCD (mam 14'' iBooka), bo u mnie wszystko wydawało się OK. Niestety monitora CRT nie mam.Ostatnio edytowany przez Flowenol; 4509.PozdRufka
Flowenol
-------------------------------------------------------------
Life is too short for reading MTF charts.
Craig16229Komentarz
-
Ja bym wywaliła jeszcze pierwsze - ono nic nie mówi w tej historii...
Jeśli o mnie chodzi, to u mnie (laptop, dell) widać schodki na większości zdjęć (oprócz ostatniego).Komentarz
-
Też się nad nim zastanawiałem czy wywalenie jej coś zmieni. Jeśli już jest nas dwoje to nie ma co jedynka również wypada i zostają ostatecznie trzy.Zamieszczone przez leminaJa bym wywaliła jeszcze pierwsze - ono nic nie mówi w tej historii...
Jeśli o mnie chodzi, to u mnie (laptop, dell) widać schodki na większości zdjęć (oprócz ostatniego).
Jeśli chodzi o wyostrzenie to do wymiany poszła 3 (obecnie 2), zrezygnowałem w ogóle z wyostrzania. Pozostałe zostawiam bez zmian. Dziękuję za pomoc w zredagowaniu historii.PozdRufka
Flowenol
Craig16229Komentarz
-
Teraz jest super
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4xKomentarz
-
A teraz odrobina krytyki tej "krótkiej historii miłosnej bicianów, co w jednym gnieździe stały
"
Zdjęcia niewątpliwie opowiadają pewną historię. (+)
Pierwsze i drugie zdjęcie mam wrażenie, że są niedoostrzone (bociany)
Jasne tło trochę razi...Komentarz
-
Pierwsze może to wynik dosyć mocnego przecięcia. A drugie, rzeczywiście łapka mi zlazła (zdjęcia bez statywowe na 250mm) chyba bardziej na gniazdo. Może przy naciskaniu migawki :-( Muszę na to zwracać uwagę.Zamieszczone przez leminaPierwsze i drugie zdjęcie mam wrażenie, że są niedoostrzone (bociany)
Jasne tło trochę razi...
Co do prześwietleń. Pogoda była niezaszczególna, brak słońca, niebo takie bardzo mleczne. Jak w takich sytuacjach ustawiać ekspozycję?
Tzn. zestawienie jest takie białe niebo i biały ptak. Jak ustawia się*na niebo to ptaszek niedoświetlony, jak na boćka niebo lekko się przepala. Pośrednio nie załadnie trochę się robi płasko. No i ten WB w 300D nie jest doskonały, a i umiejętności fotografa
jeszcze dalekie od doskonałości.
Ja drogą eksperymentowania doszedłem, że najlepsze efekty w takim przypadku dały mi pomiary na niebo a potem od +2/3 do +1EV.
Nu, ale chyba jeszcze coś skopałem. :rolleyes:
Dzięki za wskazanie błedów.PozdRufka
Flowenol
Craig16229Komentarz
-
Jakieś takie mało ostre, albo mnie wzrok myli.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
-
Przy 1/20s (np. zwróćcie uwagę na kółka traktora), braku statywu i dość mocno padającym śniegu cieżko mi było zrobić ostre zdjęcie. Mimo tego zdjęcie zdecydowałem się zrobić dla siebie a Wam pokazać właśnie ze względu na temat.Zamieszczone przez leminaTemat fajny, ale rzeczywiście nieostre.
BTW może się komuś wydaje, że tak nie jest ale tu naprawdę wszyscy ci ludzie i maszyna byli w ruchu i zwijali się dość mocno, bo z boku stał ich szef
PozdRufka
Flowenol
Craig16229Komentarz
-
Który to Dawid a który goliat?
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4xKomentarz
-
No właśnieZamieszczone przez AdrianPKtóry to Dawid a który goliat?
PozdRufka
Flowenol
Craig16229Komentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 
Komentarz