czytnik kart a oprogramowanie lustrzanki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tyrachiel

czytnik kart a oprogramowanie lustrzanki

Witajcie,
    Uzywam 350d. w kompie wgrany soft canona z plyty, dzieki ktoremu gdy podlaczam aparat przez kabel usb i go wlaczam to na kompie pod windowsem xp wlacza sie ten maly programik, klikam jeden przycisk i wszystkie zdjecia laduja sie tak gdzie wczesniej ustalilem. wiecie o co chodzi. I teraz pytanie - jesli kupie czytnik to czeka mnie kazdorazowo sciaganie zdjec na dysk z wszystkich tworzonych na karcie przez 350d folderow? bylo by to dosc niewygodne...
    podrawiam!
  • yogi-bear
    Początki nałogu
    • 2005
    • 366

Absolutnie nie! Nie wiem jak jest dokladnie z softem canona ale domyślam się że tak samo jak z oprogramowaniem konkurencyjnych firm. Po włożeinu karty do czytnika odpali Ci się menu windowsowe "co dalej robić". Wybierasz swój program i zgrasz tak samo jak z aparatu. Osobiście polecam darmową Picase od Google ( http://picasa.google.com/ ). Swietna do przeglądania i dobrze też zgrywa zdjęcia (czyta raw'y bez problemu).

Komentarz

• Follman
      Bywalec
      • 2005
      • 188

Nie nie będziesz musiał ładować zdjęć z kazdego folderu, program robi to sam. Ja polecam Downloader Pro. POzdarwiam Follman

:
      KLIKNIJ

Komentarz

• cezner
        Coś już napisał
        • 2004
        • 73

Jest dokładnie tak jak pisze yogi-bear. Wgrywasz z czytnika tak samo jak z aparatu. Ja już nie zauważam różnicy czy wgrywam z aparatu czy z czytnika. Poza tym, że z aparatu trwa to trochę wolniej. Wyraźnie jest gorszy transfer

Komentarz

• Slavko
          Bywalec
          • 2006
          • 174

Jest dokładnie tak jak pisze yogi-bear. Mam to wypróbowane. Nie trzeba grzebać po innym sofcie

Komentarz

• tyrachiel

dziekuje bardzo za rozwianie watpliwosci trzeba wiec zanabyc czytnik

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

Witam..

Zainteresuj się programikiem fotoloader autorstwa forumowego kolegi MxW - świetny soft jego autorstwa właśnie do zgrywania z kart.
              Pozdrawiam
              Artur Starz
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

Pracuję...