Mam pytanko, aktualnie posiadam zoom 90-300 1:4,5-5,6 USM i lepiej nie mówić jakie to zdjęcia robi przy dużych odległościach od obiektu fotografowanego. Występują okropeczne rozmazania na krawędziach i wogóle szajse ble
zamierzam sobie kupić nowego zooma i moje pytanie brzmi co i za ile sobie kupić by ładnie rysowało
Pozdrawiam serdecznie
rysowanie obiektywów itp...?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Im droższego tym lepiej :-)
A tak na poważnie to na listwie jest "szukaj", proponuję zacząć od tego żeby nie narażać się na krytykę. Na przyszłóść jak będziesz zadawał pytanie to bardziej precyzyjnie.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem... -
domyslam sie wiec ze chodzi o jakis tele..jesli tak to ja bym wybierał wsrod tych trzech..
wersja tansza - Sigma 70-300/4-5.6 APO M. DG - zbiera dobre opinie + sam ja testowalem na aparacie znajomego..całkiem fajne szkło..
wresja drozsza - EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM - canon to canon:-D
wresja all inclusive - EF 70-200mm f/4L USM lub jesli Cie stac f.2,8 - komentarz nie jest potrzebny
Komentarz
-
moglbys sprecyzowac swoje pytanie, mowiac ile kasy chcialbys przeznaczyc, jaka ogniskowa Cie interesuje oraz co chcesz fotografowac :-)Canon? moze niedlugo!Komentarz
-
-
ale ja potrzebuję obiektywu do szybko poruszających się obiektów na różnych odległościach tylko nie stać mnie jeszcze na 70-200 2,8 L IS USM
czy jest coś zbliżonego tańszego
Komentarz
-
Komentarz
-
przeciez napisalem...Zamieszczone przez Zaibatsuale ja potrzebuję obiektywu do szybko poruszających się obiektów na różnych odległościach tylko nie stać mnie jeszcze na 70-200 2,8 L IS USM
czy jest coś zbliżonego tańszego 
wystarczy sie juz tylko zainteresowac i poszukac co to jest i czy bedzie Ci pasowalo..to obiektyw ultrasonic wiec na pewno nada sie do szybko poruszajacych sie obiektow..cena ok 1200-1300 zl na nowke, na allegro moze znajdziesz taniej..Zamieszczone przez Kubak82wresja drozsza - EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM - canon to canon:-DKomentarz
-
To może napisz wreszcie ile możesz przeznaczyć na ten obiektyw, przecież nie będziemy zgadywać. No chyba że się wstydzisz:-)Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
-
i gadaj tu z takimZamieszczone przez Zaibatsu3 tys
..jak dla mnie to sie az prosi o 70-200 f/4..
ale poczekajmy, bo moze zaraz sie okaze, ze chodzi o szeroki kat
Komentarz
-
ale ja na samym początku napisałem że jestem posiadaczem obiektywu 90-300 USM i brzydko rysujeZamieszczone przez Kubak82przeciez napisalem...
wystarczy sie juz tylko zainteresowac i poszukac co to jest i czy bedzie Ci pasowalo..to obiektyw ultrasonic wiec na pewno nada sie do szybko poruszajacych sie obiektow..cena ok 1200-1300 zl na nowke, na allegro moze znajdziesz taniej..
Komentarz
-
Canon? moze niedlugo!Komentarz
-
-
90-300 to nie to samo co 100-300...mowimy o 2 roznych obiektywach 2 roznych klas...
no, jak 70-200 z seri "L" nie bedzie dobry to nie wiem ktory bedzie
Komentarz
Komentarz