350d+wewn. lampa przeswietla na auto

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Olek Heba

350d+wewn. lampa przeswietla na auto

Krewny kupil 350d, no i niestety na programie zielonym i portretowym wszystko jest bardzo mocno przejarane jak blyska wewn. lampa.

Na P, Av, Tv jest wszystko w porzadku.

Jakies sugestie? Zaproponowalem mu Av i P, ale to nie zmienia faktu, ze jest feler na programach dedykowanych.

Nie znam na "nowosciach" Canona. Ktos cos doradzi?

Olek

p.s. witam wszystkich po dlugiej przerwie.
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

http://canon-board.info/showthread.php?t=3785

Komentarz

• Olek Heba

Nie wiem po kiego groma to tutaj przeniosles, a link ktory wkleiles nie odnosi sie do problemow, o ktorych pisalem.

Pisalem o niemodyfikowalnych programach tematycznych, ktore lampa przeswieta o lekko liczac 3-4 EV.

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

pokaz jakies fotki, najlepiej razem z exifami
        Instagram

Komentarz

• Olek Heba

Nie mam, krewny wpadl na chwile, pokazal aparat z prosba o konsultacje, pstryknalem z wbudowana, popatrzylem na podglad i histogram, wyjarane. Podlaczylem moja 550ex, na tym samym programie, wyjarane. Na P, Tv, Av, M ok.

Zdaje sie ze programy sa sztywno ustawione i nic nie da sie skorygowac?
          Napisalem tutaj, bo chce wiedziec, czy ktos juz mial taki problem czy nie.

Nie wiem po cholere w ogole jakies idiotyczne programy w takich sprzetach skoro w jeden dzien mozna sie nauczyc zyc z preselekcjami....

Komentarz

• Jac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4813

bez zdjec to trudno rozmawiac o tym czy jest ok czy nie, powodow wyjarania moze byc kilka, nigdy nie uzywalem programow innych niz TV, AV i M ... poza tym przy lampie to powinno sie raczej w M robic i niech lampa sie martwi ;-)
            Instagram

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Olek Heba
              Nie wiem po kiego groma to tutaj przeniosles, a link ktory wkleiles nie odnosi sie do problemow, o ktorych pisalem.
              Przenioslem tu bo piszesz o problemach ktore juz byly poruszane na forum.
              Link odnosi sie - dotyczy roznic pomiedzy poszczegolnymi zasadami pomiaru swiatla i roznym blyskaniem lampy w roznych programach aparatu i jak najbardziej moze byc pomocny w zrozumieniu "dlaczego mi przeswietla" .
              Lecz najwyrazniej tylko zajrzales, nie czytajac do tego linku, skoro za chwile zastanawiasz sie "
              Zdaje sie ze programy sa sztywno ustawione i nic nie da sie skorygowac?" mimo ze w tym linku jest to wlasnie opisane.

Wystarczy poczytac i pomyslec.

Chyba ze ktos jest uparty i woli zwalac wine na aparat "bo jest kiepski/zepsuty" zamiast probowac zrozumiec dlaczego tak wlasnie sie dzieje.

Komentarz

• Olek Heba

Przeswietlene lampa rzedu 3-4 ev na zwyklej scenie ktora na innym trybie fotografowania w ogole nie wymaga doblysniecia, jest na tyle ekstremalne ze w ogole nie mialem zamiaru sie zastanawiac nad technika fotografowania w tym przypadku. Chcialem sie dowiedziec czy ktos trafil taki felerny egzemplarz aparatu i czy reklamowal/wymienial itepe.

Nie chce sie wdawac w niepotrzebne dyskusje, bo ani nie mam na nie czasu, ani ochoty. Z mojej strony eot.
                Ostatnio edytowany przez Gość; 4874.

Komentarz

• mxw
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2315

Na P, Av, Tv jest wszystko w porzadku.
                  no i to jest najważniejsze - zaproponuj krewnemu takie rozwiązanie i po problemie:

pozdro.,
                  m.

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Przeswietlene lampa rzedu 3-4 ev na zwyklej scenie ktora na innym trybie fotografowania w ogole nie wymaga doblysniecia, jest na tyle ekstremalne ze w ogole nie mialem zamiaru sie zastanawiac nad technika fotografowania w tym przypadku.
                    A trzeba bylo.

Chcialem sie dowiedziec czy ktos trafil taki felerny egzemplarz aparatu i czy reklamowal/wymienial itepe.
                    Ale do ciebie nie dociera ze to nie wina aparatu. Trudno i wspolczuje twojemu krewniakowi ze takiego uparciucha poprosil o rade.

Komentarz

Pracuję...