[jeTchan] Panorama-Co sądzicie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jetchan
    Bywalec
    • 2005
    • 101

[jeTchan] Panorama-Co sądzicie?

Dzięki za rady i pomoc,co można poprawić.Pzdr.
    Canon 5d mark II, C 24-105 L | C 70-200 2,8 | C 100 2,8 | zapraszam na moją stronę: www.foto-bank.net
  • Darkoe
    • 2006
    • 6

No mi się podoba.

Komentarz

• jetchan
      Bywalec
      • 2005
      • 101

Dzięki.Tu druga,leci trochę w lewo,albo tak się wydaje

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
      Canon 5d mark II, C 24-105 L | C 70-200 2,8 | C 100 2,8 | zapraszam na moją stronę: www.foto-bank.net

Komentarz

• P_i_t_t
        Coś już napisał
        • 2005
        • 98

jetchan - IMO przydało by się troszkę więcej kontrastu - szczególnie z niebem na nr.1

Komentarz

• jadeit
          Początki nałogu
          • 2004
          • 466

z jakiego miejsca strzelane ?

pozdrawiam
          un point c'est toi
          fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• januszP.
            Uzależniony
            • 2006
            • 634

podobaja mi się. Druga moim zdaniem lepsza. Widać wyraźną perspektywe i odniosłem wrażenie trójwymiaru. A to chyba dobrze.! Pozdrawiam

Komentarz

• jetchan
              Bywalec
              • 2005
              • 101

Dzięki za komentarze.Jadeit robione na szlaku z Obidzy do Jaworek.Pzdr.

Komentarz

• Michal-Czuba
                Zablokowany
                • 2005
                • 356

A mi się bardziej pierwsza... nie wiem dlaczego. Czasem tak mam, "po prostu"

Komentarz

• Scream
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 295

Moim zdaniem pierwsze wyszło bardzo ładnie. Kontrasty są niczego sobie a i panoramka posklejana fachowo. Jakie programu użyłeś do łączenia zdjęć ? chyba ,że to crop.. ?

Komentarz

• jetchan
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 101

Dzięki.Hmm na cropa za daleko (Tatry na zdjęciach z 10-22 nawet na 22mm są bardzo malutkie i jakość jest zła na powiększeniu,jeśli już miałbym 50mm to byłoby w miare),robione z 5 zdjęć ze szkła 100mm,składam panoramy w photostitch,prosty a dobry program.Pzdr.

Komentarz

• jetchan
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 101

A powiedzcie mi proszę,czy tu: http://img225.imageshack.us/my.php?image=0035jb.jpg bardzo widać łączenie? :/

Komentarz

• mattnick
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1735

w śrpodku widać 1 pasek o innym natężeniu światła pod kątem hmmm 80 stopni
                        30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• jadeit
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 466

ano ja też widzę szczególnie na ciemnieszej partii zdjęcia, chyba na drugim z kolei paśmie gór

iiii będzie trzeba uderzyć na wspomniany szlak
                          może sie uda, zakładam że dużo mniej zatłoczone niż szlaki typu polana-morskie-rysy, które nawet we wrześniu i cienkiej pogodzie są tak oblegane że na rysach nie ma gdzie siąść no ale mi sie udało

pozdrawiam
                          Ostatnio edytowany przez jadeit; 816.
                          un point c'est toi
                          fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• McKane
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2015

Widac dwa wyrazne slady laczenia w srodku i jedna wielka krope w lewym gornym. Te dwa laczenia to wina zle wstawionego jednego elementu do panoramy ... cos pokaszaniles tam z levelami bo ten pasek jest wyraznie ciemniejszy niz pozostale.
                            http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• jetchan
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 101

Kurde nie wiem w który miejscu dokładnie to widzicie,bo zdjęcie robione z 3 pionowych,ja widze pasek pionowy po lewej stronie ,gdzieś w 1/3 obrazka.:/ Ale da się coś zrobić,jak sądzicie? Może by to zamaskował stępelkiem?? :/ Jadeit szlak w lecie jest używany mało,na pewno nie jest tak znany jak inne.Ale polecam tylko pod warunkiem,że widocznoć dopisuje. AAA widze też pasek łączenia obrazków 2 i 3 :/

Najgorsze jest to,że robiąc te foty nie robiłem nigdy panoram.Robiąc je wpadł mi do głowy pomysł,że może kiedyś coś sobie złożę.Jak widać robiłem czasami z za dużym przestojem,no i czego więcej nie zrobię,na AV :/
                              Ostatnio edytowany przez jetchan; 3170.

Komentarz

Pracuję...