Który tani obiektyw do 10D???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotol
    Coś już napisał
    • 2006
    • 54

Który tani obiektyw do 10D???

Witam, mam do wyboru Canon ZOOM LENS EF 28-80 1:3.5-5.6, TAMRON AF 28-80mm 1:3.5-5.6 ASPHERICAL, CANON ZOOM LENS EF 35-80mm 1:4-5.6 USM. Który z tych obiektywów byłby najlepszy lub może zaproponujecie jakieś inne w cenie do 250 zł.
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

slabe sa niestety wszystkie te obiektywy, jaki masz teraz? do czego potrzebujesz obiektywu?.. czy to ma byc tzw. uniwersalny?
    Instagram

Komentarz

• fotol
      Coś już napisał
      • 2006
      • 54

Narazie kupiłem samo body i potrzebuje jakiegoś obiektywu na początek w cenie do 250zł.

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

pierwszy dobry i najtanszy obiektyw ktory moge polecic to 50/1.8 ~350-400 zl. innych tanszych bym nie kupowal
        Ostatnio edytowany przez Jac; 857.
        Instagram

Komentarz

• gwozdzt
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 5780

Zamieszczone przez fotol
          Witam, mam do wyboru Canon ZOOM LENS EF 28-80 1:3.5-5.6, TAMRON AF 28-80mm 1:3.5-5.6 ASPHERICAL, CANON ZOOM LENS EF 35-80mm 1:4-5.6 USM. Który z tych obiektywów byłby najlepszy lub może zaproponujecie jakieś inne w cenie do 250 zł.
          Żaden z powyższych.
          Zamiast tego kup na Allegro obiektyw Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 ale UWAGA!!! - koniecznie przystosowany do 10D. Sprzedawcy wyraźnie to zaznaczają, pisząc przerobiony, spiłowany, itp...
          A jeżeli nie chcesz przerabianego, to kup sobie Sigmę 18-50/3,5-5,6.
          Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.
          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• fotol
            Coś już napisał
            • 2006
            • 54

Własnie też myślałem nad kupnem tego EF-S 18-55, ale nigdzie niemoge znaleźć aukcji z przerobionym obiektywem. Czy ktoś ma taki obiektyw przerobiony?? bo był bym chętny na kupno w cenie do 250zł.

Komentarz

• Jac
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4813

Zamieszczone przez fotol
              Własnie też myślałem nad kupnem tego EF-S 18-55, ale nigdzie niemoge znaleźć aukcji z przerobionym obiektywem. Czy ktoś ma taki obiektyw przerobiony?? bo był bym chętny na kupno w cenie do 250zł.
              Napisz ogloszenie w dziale gielda/kupie moze ktos sie zglosi
              Instagram

Komentarz

• gwozdzt
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 5780

Zamieszczone przez Jac
                pierwszy dobry i najtanszy obiektyw ktory moge polecic to 50/1.8 ~350-400 zl. innych tanszych bym nie kupowal
                Po cholere komuś na początek krótkie tele portretowe?
                Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Jac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4813

Zamieszczone przez gwozdzt
                  Po cholere komuś na początek krótkie tele portretowe?
                  mi bardzo pasuje ta ogniskowa z cropem, b.duzo zdjec z Brazilian Jiu-Jitsu w mojej galeri jest z tego obiektywu, jeszcze wiecej na dysku ;-), chyba o zaletach jakie daje swiatlo 1.8 nie musze pisac? rowniez jaka jest w nim ostrosc.

Poprostu jak dla mnie jest to najtanszy obiektyw ktory moge polecic (i w miare uniwersalny) i nie bede polecal kita, mimo tego ze go mam, innych obiektywow ktore nie spelniaja moich oczekiwan tez nie bede polecal, to chyba normalne ze poleca sie to z czego jest sie zadowolonym.
                  Instagram

Komentarz

• westu
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 153

Ja kupiłem do swojego 10d właśnie spiłowanego KIT'a i jest OK Jeszcze półtora miesiąca temu były ze 3 aukcje z takim obiektywem [250zł], teraz nie wiem jak to wygląda...

Komentarz

• fotol
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 54

Witam, właśnie kupiłem przerobionego KIT'a 18-55 (250zł) i sprawuje się bardzo dobrze, ale mam pytanie czy taka przeróbka wpływa w jakikolwiek sposób na jakość "produkowanego" przez obiektyw obrazu???

Komentarz

Pracuję...